Olisiko juuri sinusta Au pairiksi?

Monella nuorella varmasti käy jossain vaiheessa mielessä, että olisi siistiä lähteä Au pairiksi, nähdä maailmaa, matkustella, tutustua uuteen kulttuuriin ja ihmisiin. Suosittelen kuitenkin miettimään tarkasti, että onko juuri sinusta siihen hommaan?

Paljon kuulee juttuja siitä, kuinka joku on lähtenyt Au pairiksi, koska haluaa matkustella. On hyvä kuitenkin pitää mielessä, että sinne lähdetään tekemään töitä eikä lomailemaan. Varmasti lomapäiviäkin löytyy, jolloin voi vapaasti lähteä minne haluaa, mutta pääpaino on kuitenkin työnteolla. Sitten yllätytään siitä, kuinka joutuu vain olemaan töissä ja tylsästi kotona. Jos siis haluat vain ulkomaille lomailemaan voin ihan vinkkinä sanoa, että älä lähde Au pairiksi.

"En ole koskaan hoitanut lapsia." Voin tässä vaiheessa paljastaa, että työ on lastenhoitoa. Yllättyikö joku? Ilmeisestij jokunen tästä yllättyy ja se on ällistyttävää. Kukaan vanhempi ei halua kotiinsa ihmistä, joka ei osaa huolehtia lapsista, heidän arkirutiineistaan tai kurinpidosta. Jo siis jo valmiiksi tiedät ettet ole lapsi ihminen, niin älä edes harkitse Au pairiksi lähtemistä.

Työ on sekä henkisesti että fyysisesti todella rankkaa. Pyörität yhtäkkiä lapsiperherumbaa; hoidat lapset, siivoat, kokkaat, pyykkäät, tiskaat... Itselleni tämä oli ainakin kova paikka. Se vastuu mikä nuoren ihmisen hartioille lasketaan on valtava.

Pystytkö sopeutumaan täysin vieraaseen perheeseen ja kulttuuriin? Kultuurisokki voi aluksi olla suurikin, mutta avainsana tässä kohtaa on sopeutumiskyky. Vaikka kultuurisokki olisi valtava, on mietittävä pystyykö sopeutumaan siihen vai onko se itselle liikaa.

Au pairina olo on kuormittavaa hommaa ja suosittelen miettimään erittäin tarkasti, onko itsellä tarvittavia ominaisuuksia tai paukkuja tähän hommaan. Halusin listata muutamia asioita, joita tuli itselleni meieleen siitä millaisia asioita ja ominaisuuksia Au pairilta MINUN mielestäni tarvitaan. Jos yhtään tuntuu siltä, että voisit olla sopiva henkilö Au pairiksi, niin mieti ensin vaikka näitä asioita ja, jos vielä on paloa lähteä niin eikun menoksi!!

Kommentit